Dit nys afslører din personlighed

Der er ikke grænser for, hvad man kan fortolke – og nu er der så åbenbart nogen, der har fundet ud af, at man kan sige noget om folks personlighed ud fra den måde, de nyser på.

Kropssprogseksperten Patti A. Wood har i hvert fald studeret 547 mennesker og deres nys for allergi-midlet Benadryl, og hendes konklusion er klar: Selvom nys er spontane, er et nys lige så sigende for din personlighed som for eksempel et gab eller din måde at tygge på er det.

 

Når du skal udlede din personlighed af dit nys, skal du ikke tænke på, hvordan du nyser i fuld offentlighed – Pattis undersøgelse viser nemlig, at hele 45 % har et offentligt nys, der er mere afdæmpet og hensynsfuldt end deres nys, når de er alene.

Patti inddeler nysere i fire kategorier: De rare nysere, få det overstået-nyserne, korrekte nysere og entusiastiske nysere.

  • Du er en rar nyser, hvis du hører til typen, der nøjes med at nyse en enkelt gang, og du altid vender dig væk, inden du giver los. Hører du til i gruppen af rare nysere, kan du glæde dig over, at du er varm, hjælpsom og støttende, og du kan lide at tage dig af andre.
  • Er du typen, der altid slipper et stort, højlydt nys ud? Disse nysere kalder Patti “få det overstået”-nysere. Hvis du er en “få det overstået”-nyser er du hurtig i optrækket og beslutsom, og du forstår at skære ind til benet. Du vil typisk blive være en god leder.
  • Har du altid lommetørklæder klar til at dække mund og næse, når du kan mærke, at der er et nys på vej? Så er du en såkaldt korrekt nyser. Du er typisk forsigtig, præcis, dyb og eftertænksom.
  • Den sidste gruppe er de entusiastiske nysere. Det er folk med et nys, man lægger mærke til, hvad enten det er fordi de nyser meget, voldsomt, ofte eller bare sært. En entusiastisk nyser er karismatisk og sociale, og er du en entusiastisk nyser, kan du glæde dig over, at du er meget dygtig til at motivere andre.

Skriv en kommentar