Dame med louis vuitton taske

De 10 mest ikoniske citater fra og om modebranchen

De skarpe tunger

Designere skaber ikke bare mode til nye forårs- og efterårskollektioner.  Mange af dem har ofte meget, at sige til den måde vi lever på, den måde samfundet fungerer på, og den måde vi er som mennesker. Det har resulteret i en række ikoniske citater, der både er provokerende, tankevækkende, sjove, skarpe, kloge, og som har skabt debat, både i modebranchen og udenfor branchen. Citaterne skabte debat i den tid designerne og forfatterne levede i, men bestemt også i eftertiden.

Læs mere om nogle af de modeskabere, der er blevet kendte verden over for deres skarpe udtalelser og citater. Vi har samlet de 10 bedste her.

Coco Chanel

En af de modeskabere, der er mest kendt for sine skarpe kommentarer er Coco Chanel. Hun revolutionerede ikke kun modebranchen ved at være den første til at designe bukser og sømandsstriber til kvinder frem for store kjoler med en stram talje. Hun kæmpede for kvinders rettigheder, havde sin mening omkring mange ting, og hun sagde alting lige ud. Det har resulteret i en række både sjove, og skarpe citater, om mode og om den tid hun levede i, hvor kvinder ikke havde samme ret til at blive til at udleve sine drømme, som kvinder har i dag.

Karl Lagerfeld

En anden herre, der er kendt for sine skarpe citater, er modeskaberen Karl Lagerfeld. Den ikoniske arvetager efter Coco Chanel har det nemlig med at sige tingene lige ud, også selvom han til tider er  mindre diplomatisk. Han har blandt andet kritiseret intellektuelle mennesker, mennesker i joggingbukser, folk med tatoveringer og meget, meget andet. Samtidig er han kendt for aldrig at pakke tingene ind overfor journalister, medarbejdere eller andre, der spørger ind til hans livsstil, designs og liv.

Chanel butikker på stribe

Kilde: Hans/Pixabay.com

Her er de 10 mest kendte citater om tøj, mode og modebranchen

 

  1. Coco Chanel:

“Dem, der sagde, at penge ikke kan købe lykke, vidste ikke, hvor de kunne finde de gode shopping steder”

  1. Karl Lagerfelt:

“Vær politisk korrekt, men vær sød ikke at genere andre folk med dine samtaler om at være politisk korrekt, fordi det er enden på alt. Vil du gerne skabe kedsomhed? Så vær politisk korrekt i dine samtaler.”

  1. Giorgio Armani

“Forskellen mellem stil og mode er kvalitet.”

  1. Marlene Dietrich

“Jeg klæder mig på for mit image. Ikke for mig selv, for offentligheden, ikke for mænd.”

  1. Coco Chanel

“Mode er som arkitektur, det handler om proportionerne.”

  1. Oscar Wilde

“Mode er en form for grimhed så utålelig, at vi er nødt til at ændre den hvert halve år.”

  1. Yves Saint Laurent

“Man må aldrig forveksle elegance med snobberi.”

  1. Coco Chanel

“Den bedste farve i hele verden, er den farve det klæder dig.”

  1. Robert Lembke

“En kvindes smag kender man på, hvilken mode hun ikke følger.”

  1. Karl Lagerfeld:

“Jeg synes, at tatoveringer er frygtelige. Det er ligesom at skule leve i en Pucci-kjole resten af dit liv – hvis du er ung og stram, så er det måske ok, men …”

 Kilde billede: StockSnap/Pixabay.com

Skriv en kommentar