Kop kaffe og papir på et bord

Forskning: Disse 10 sange er bedst mod stress

De fleste kender til stressede perioder i deres liv. Det kan eksempelvis være jobbet, forholdet eller ens børn, som ikke trives, der er med til, at vi føler os ekstra bebyrdede i tilværelsen. For nogle hjælper det at læse i en bog, gå en tur eller se en film. For andre er det helt andre ting, der får dem ned i gear. Nu viser forskning, at nogle bestemte sange også kan få din krop til at slappe helt af.

Måling af kroppens fysiske reaktion

Forskningsforsøget fra England har set på, hvordan forskellige deltagere reagerede på forskellig slags musik, mens de lagde puslespil. Deltagerne blev samtidig koblet til forskellige censorer, der målte deres hjerneaktivitet samt andre fysiske tilstande som hjerterytme, blodtryk og respirationsfrekvens.

Det er IKKE musik til bilen

Forskningsresultatet viste, at mange af de testede sange havde en afslappende effekt, og den mest afstressende sang ”Weightless” af Marconi Union kunne nedsætte deltagernes følelse af angst og stress med hele 65 procent, og at deres fysiske hviletal blev reduceret med 35 procent. Faktisk var sangen så afslappende, at mange af deltagerne blev døsige og søvnige, hvorfor det ikke kan anbefales at høre sangen, mens man kører bil.

Disse sange blev også vurderet som afstressende:

2. “Electra” af Airstream

3. “Mellomaniac (Chill Out Mix)” af DJ Shah

4. “Watermark” af Enya

5. “Strawberry Swing” af Coldplay

6. “Please Don’t Go” af Barcelona

7. “Pure Shores” af All Saints

8. “Someone Like You” af Adele

9. “Canzonetta Sull’aria” af Mozart

10. “We Can Fly” af Rue du Soleil (Café Del Mar)


Photocredit: Kelly Sikkema / Unsplash.com