Glad hund kommer løbende

Vær god til at modtage komplimenter

– Men kvinderne er heller ikke for gode til at modtage. Det samme gælder i øvrigt mænd, når de bliver rost af en kvinde.

For at en kompliment skal lykkes, kræver det, at den bliver modtaget i den rette ånd. Siger en mand for eksempel til en kvinde: “Det er en flot kjole” risikerer han, at hun svarer: “Årh, den har jeg da haft i årevis.”

Eller får en kvinde at vide, at: “Sort klæder dig utrolig godt!” replicerer hun måske: “Jamen, det var det sidste rene tøj i skabet.”

At slå en kompliment hen er helt forkert. Måske skyldes det, at kvinder er opdraget med en misforstået form for ligestilling, eller at de er mere skolet i at modtage ris end ros og ikke er trygge ved at være i centrum.

Det er faktisk ganske let at modtage en kompliment. Sig: “Tak”. Slet og ret. Føler du trang til lidt mere, kan du eventuelt supplere med et: “Det er pænt af dig.”

Den venlige respons gælder såmænd også på det mere intime område. Her er mænd bedre til at se det kønne, end kvinder selv er – takket være deres overkritiske syn på sig selv. For eksempel er mange mænd vilde med bryster, mens kvinderne selv synes, de er for små/store/hængende. Det får dem desværre alt for tit til at affeje velmente komplimenter fra deres elskede frem for at tage dem til sig.

Så kære kvinder: Tag en kompliment for gode varer, også selv om de ikke altid er lige elegant formuleret. Den slags kommer med øvelsen. Og øvelse får mænd kun, hvis kvinders reaktion ikke skræmmer dem. Her er et eksempel fra det virkelige liv, hvor en mand dristede sig til at sige: “Sikke en flot nederdel.” – “Det er en sarong!”

Photocredit: Joe Caione / Unsplash.com