Kvinde med en fletning i håret

Gentlemen foretrækker brunetter

Det kan godt være, at blondiner har det sjovere – men noget tyder på, at brunetter anno 2005 løber med mændene! En ny undersøgelse viser i hvert fald, at mænd i virkeligheden foretrækker brunetter. 51 % af mændene i en undersøgelse svarede nemlig, at de synes, at brunetter er mere attraktive.

Forskerne bag undersøgelsen viste 1.500 mænd tre billeder af den samme model med henholdsvis blond, rødt og mørkt hår. De blev så bedt om at give deres umiddelbare indtryk af modellens personlighed.

81 % af mændene svarede at brunetten var intelligent, 67 % synes, at hun var uafhængig og selvtilstrækkelig, mens 62 % synes, at hun var stabil og kompetent. Blondinen fik ganske vist den kommentar, at hun så venlig ud (63 %), og at hun var udadvendt (59 %) – men til gengæld sagde 40 % af mændene, at blondine var krævende, ynkelig og manglede selvstændighed. Rødhårede blev beskrevet som intelligente af 79 %, men 45 % så dem som neurotiske.

– Historisk set har blondt hår symboliseret ungdom, hvilket altid har virket attraktivt på mænd, men det har nu ændret sig, siger psykologen Peter Ayton, der står bag undersøgelsen.

– Mænds forventninger til kvinder har ændret sig. De søger efter mere intense, lige partnerskaber, og udseende spiller en stor rolle.

Undersøgelsen var bestilt af Sunsilk, fordi de ville undersøge de psykologiske årsager bag hårfarve og tiltrækning.